Pszczeli pyłek kwiatowy, 200 g
Opis
Pyłek kwiatowy
Dzięki temu iż zbierany jest z kwiatów i formowany przy pomocy gruczołów ślinowych pszczół, jest bogaty w aminokwasy, których jest więcej niż w innych produktach.
Zawiera w sobie duże ilości witaminy z grupy B, węglowodany, enzymy i sole mineralne.
Stosować go należy szczególnie zimą, gdyż wspomaga odporność. Jest pomocny przy wzmożonym wysiłku fizycznym i umysłowym.
Pyłek kwiatowy jest zdrowy, a do tego przepyszny!
Pyłek kwiatowy dawkowanie: osoby dorosłe (2-3 łyżeczki granulatu), który należy zalać 1/3 szklanki przegotowanej, ostudzonej wody i odstawić na kilka godzin. Można osłodzić miodem tuż przed spożyciem. Ze względu na przyswajalność, wskazane jest dolanie przed spożyciem nieco ciepłej wody lub naturalnych soków (poniżej 40°C). Pyłek w tej postaci zaleca się przyjmować dwa razy dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja jednorazowa powinna trwać od jednego do trzech miesięcy.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu | RWS* |
Wartość energetyczna | 1662 kJ/394 kcal | 20%* |
Tłuszcz | 10 g | 14%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g | 15%* |
Węglowodany | 56 g | 22%* |
w tym cukry | 36 g | 40%* |
Białko | 20 g | 40%* |
Sól | 0 g | 0%* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób użycia: Pyłek kwiatowy(2-3 łyżeczki) należy zalać 1-3 szklankami przegotowanej, ostudzonej wody lub mleka i odstawić na kilka godzin. Pyłek w takiej postaci zaleca się przyjmować 2 razy dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem.
Opakowanie: 200 g