Vitmarket - ponad 10 lat doświadczenia

Produkty dla Twojego zdrowia

ponad 10 lat doświadczenia

Zadzwoń:785 254 947 / 667 460 011



Bezpieczeństwo stosowania

Zaczątkiem do powstania miodów Manuka jest krzew Manuka występujący na terenie Nowej Zelandii. Krzew ten jest bardzo odporny na trudną glebę i osiąga wielkość od 2 do 5 metrów, jak również zdarzają się okazy wielkości małych drzew osiągające 15 m.

[more]

Krzew ten jest wiecznie zielony i bardzo obficie ugałęziony. Krzewy te co roku na 4 tygodnie pokrywają się pięknymi, białymi kwiatami w środku lekko zaróżowionymi, z których w dalszym etapie będzie czerpane całe dobro natury. Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły, które zbierają nektar z owych kwiatów.

Nektar z kwiatów krzewu Manuka zawiera substancje, które w procesie przetwarzania go przez pszczoły na miód i późniejszego dojrzewania, zmieniają się w methylglyoxal. Jest to najważniejszy składnik owych miodów, który daje mu tak wyjątkowe właściwości .
Miód Manuka
produkowany jest pod ścisłą kontrolą, a firma Manuka Health New Zeland Ltd posiada certyfikat RMP w ramach HACCP i GMP.

Wszystkie partie miodu przechodzą restrykcyjne i bardzo dokładne testy w laboratoriach, by produkt, który trafia w Państwa ręce był najdoskonalszy i spełniał wszystkie wyjątkowe właściwości. Firma Manuka Health stale udoskonala swoje badania i pomiary stężenia methylglyoxalu, tak by zapewnić najwyższą jakość wyrobu. Dodatkowo miody Manuka już w Polsce przechodzą specjalnie kontrole prowadzone między innymi przez Graniczne Inspektoraty Weterynaryjne, czy Państwową Inspekcję Handlową.
Cały proces powstawania miodu od samego początku do momentu zakupu jest złożoną pracą wielu kontrolerów, a wszystko dla zapewnienie maksymalnie jakościowego produktu.



Brak produktów w tej kategorii...

Bestsellery

Kategorie

Obsługiwane płatności
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.