Miód Manuka MGO 550+, 500g
Opis
Miód Manuka MGO™ 550+ 500g
To produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartościąmethylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka:
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
- wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Naukowo potwierdzone właściwości
Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii. Z początku wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, w właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Oznaczenie zawartości metyloglyoxalu w Miodach MGO
- MGOTM 30+ = UMF 5 min. 30 mg/kg
- MGOTM 100+ = UMF 10+ min. 100 mg/kg – standardowa
- MGOTM 250+ = UMF 15+ min. 250 mg/kg – podwyższona
- MGOTM 400+ = UMF 20+ min. 400 mg/kg – wysoka
- MGOTM 550+ = UMF 25+ min. 550 mg – bardzo wysoka
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Methylglyoxal | >55 mg | >8,25 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia