Miód manuka, MGO 30+, 250g
Opis
Standardowy miód manuka MGO 30+ o minimalnej zawartości Methylglyoxalu.
Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on odpowiedzialny za procesy występujące tylko w niektórych miodach z Manuka. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach, jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach z Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg!
Rodzaje nowozelandzkich miodów Manuka MGOTM
Oznaczenie Ilość metyloglyoxalu
MGOTM 30+ = UMF 5 min. 30 mg/kg
MGOTM 100+ = UMF 10+ min. 100 mg/kg – standardowa
MGOTM 250+ = UMF 15+ min. 250 mg/kg – podwyższona
MGOTM 400+ = UMF 20+ min. 400 mg/kg – wysoka
MGOTM 550+ = UMF 25+ min. 550 mg – bardzo wysoka
Składniki: miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Methylglyoxal | >3 mg | >0,45 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Agnieszka - Chorkowka
Świetny produkt, bardzo szybka dostawa! Polecam wszystkim!