Miód manuka, Active Manuka MGO 250+, 250g
Opis
Miód ManukaMGO 250+
Został wyprodukowany w Nowej Zelandii w zakładzie przetwórczym ManukaHealth. Jego składnik MGO- methylglyoxal, to tajemnicza substancja, która jest obiektem badań wielu naukowców. Zawarta jest ona w nektarze z krzewu Manuka, którego pszczoły wykorzystują w procesie produkcji. Wiele stosowano środków, kremów i specyfików. Nic jednak nie działa w tak dużym stopniu, jak miód Manuka 250+, który sprawdza się wielu aspektach zdrowotnych.
Właściwości Miodu Manuka:
- korzystne oddziaływanie na układ odpornościowy
- dobroczynny wpływ na układ pokarmowy
- pomocny w utrzymaniu zdrowej i pięknej skóry
- stosowany zewnętrznie pomocny w gojeniu trudno gojących się ran.
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia