Miód manuka MGO 400+, 500g
Opis
Miód Manuka o bardzo wysokiej zawartości methylogloxalu w ekonomicznym opakowaniu 500 g.
Polacy coraz częściej sięgają po znane i sprawdzone naturalne metody, pomagające w walce z różnymi problemami. Jednym z miodów, który zasługuje na szczególną uwagę jest miód wytwarzany z nektaru kwiatów nowozelandzkiego krzewu herbacianego Manuka, charakteryzujący się wyjątkowymi właściwościami.
Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu a w szczególności :
- dobroczynny wpływ na układ pokarmowy
- pomocne działanie na zdrowie i wygląd skóry
- korzystne oddziaływanie na układ odpornościowy organizmu
Jeśli jeszcze nie słyszałeś o miodach Manuka to czas najwyższy nadrobić zaległości. Proponowany Państwu miód Active Manuka MGO 400+ 500mg to jeden z najbardziej zdrowotnych produktów jakie możemy zaproponować. MGO jest niezwykle cenną substancją naturalną, której tak wysokie stężenie 400mg/kg możliwe jest tylko i wyłącznie w przypadku tych produktów. Miód Manuka- opinie świadczą same za siebie o wspaniałych właściwościach tego miodu i dlatego jest on godny polecenia każdemu.
Gdzie kupić miód Manuka?
Oczywiście tylko w naszym sklepie, gdzie czekają na Ciebie ceny dystrybutora. Jesteśmy certyfikowanym sprzedawcą miodów manuka w Polsce i kupując u nas możesz mieć pewność jego pochodzenia.
Jak sprawdzić że miód który kupiliśmy jest oryginalny ?
To proste: każdy miód manuka powinien posiadać dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku
1) Zabezpieczenie numer jeden to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać czy nakrętka została odkręcona.
2) Zabezpieczenie drugie to naklejony bezpośrednio na słoik osłonka papierowa, która zabezpiecza bezpośredni dostęp do miodu.
Uwaga ! Osłonka powinna być przyklejona do słoiczka !!!
MGO, gdyż to pojęcie może brzmieć niezrozumiale, jest substancją o wyjątkowych właściwościach , która ma zastosowanie w wielu aspektach zdrowotnych naszego organizmu.
Dlaczego MGO jest tak istotne w naszych miodach?
Jego stężenie w zwykłych miodach rzadko kiedy przekracza wartość 10mg/kg.
„Podczas badań przeprowadzonych na Politechnice Drezdeńskiej, analizie poddano 40 próbek miodów z całego świata różnego pochodzenia, w tym sześć rodzajów miodu z Manuka z Nowej Zelandii. Średni poziom methylglyoxalu w miodach innych niż z Manuka osiągał wartość 3.1 mg/kg, podczas gdy zagęszczenie tego składnika w sześciu miodach z Manuka wahało się pomiędzy 100 a 1000 mg/kg. Na tej podstawie badacze doszli do wniosku, że właściwości miodów są bezpośrednio związane z poziomem methylglyoxalu” – wyjaśnia dr Krystyna Podgórska, specjalista chorób wewnętrznych, Członek Zarządu Polskiego Towarzystwa Lekarskiego.
Miód Manuka i opinie są bardzo pozytywne, ale o jego działaniu świadczy także specjalny certyfikat. Proponowane dla Państwa opakowanie zawierające 500g miodu manuka powinno wystarczyć na około miesiąc regularnego przyjmowania po 1-2 łyżki przed każdym posiłkiem.
Tabela zawartości methyloglyoxalu w miodach manuka MGO
Oznakowanie
ilość methylglyoxalu (mg/kg)
MGO™ 100+ 100 mg/kg - minimalna rekomendowana
MGO™ 250+ 250 mg/kg - podwyższona
MGO™ 400+ 400 mg/kg - wysoka - miód, o którym czytasz teraz
MGO™ 550+ 550 mg/kg - bardzo wysoka
Miód MGOTM 400 + Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Methylglyoxal | >40 mg | >6 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia