Imbir Kandyzowany BIO, 100 g
Opis
Ekologiczny Imbir Kandyzowany BIO
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Teraz dostępny również w postaci kandyzowanej, którą można spożywać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do takich potraw, jak np. sushi. Polecamy również jako dodatek do herbaty, przetworów, wypieków.
Skład:
- cukier trzcinowy* 88,4%,
- imbir* 11,6%
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1340 kJ/ 315 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 75 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,04 g |
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Opakowanie: 100 g