Kakao ceremonialne criollo 100% z Peru, 300 g
Opis
Kakao ceremonialne criollo 100%
Kakao ceremonialne jest niczym przełomowy moment w peruwiańskiej historii. To napój, który towarzyszył Inkom w ich najważniejszych obrzędach i uroczystościach.
Dlaczego właśnie ten rodzaj kakao jest tak wyjątkowy?
Criollo to odmiana, która jest jak klejnot w koronie peruwiańskich Andów. Jej delikatny smak, pełen owoców, kwiatów i orzechów, przenosi Cię w świat sensorycznych doznań, jakich nie doświadczysz nigdzie indziej. to kakao, które jest jak poezja dla podniebienia.
Ale to nie wszystko! kakao ceremonialne z Criollo to również źródło dobra dla ciała i duszy.
Bogate w antyoksydanty, wspiera Twoje zdrowie i chroni przed stresem. To napój, który dodaje Ci energii, ale jednocześnie pomaga w odprężeniu. Kiedy sięgniesz po kakao ceremonialne, sięgasz po tradycję, historię i przede wszystkim po unikalne doświadczenie. To więcej niż napój. To moment dla Ciebie.
To podróż w głąb siebie, w poszukiwaniu równowagi i spokoju. Pozwól Criollo z Peru zatopić Cię w niezwykłym świecie smaku, historii i dobrodziejstw zdrowotnych. Odkryj, dlaczego to kakao jest uważane za jedno z najwykwintniejszych na świecie. Pochodzi ono z Paru z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Kakao z Peru posiada intensywny smak czekolady z nutami egzotycznych owoców. Ma bardzo niską kwasowość i odczuwalną nutę szlachetnej goryczy. Kakao jest gęste, pełne w smaku i tworzy stabilną piankę.
Odmiana Criollo jest uważana za posiadającą najwyższą jakość z pośród ziaren kakaowca, będąc jednocześnie najrzadszą i najbardziej pożądaną odmianą kakao, określaną często jako grand cru czekolady.
Jej uprawy stanowią mniej niż 1% światowej produkcji.
Kakao ceremonialne:
- dodaje energii
- poprawia koncentrację
- podnosi nastrój (dzięki czemu świetnie nada się do walki z depresją)
- wspomaga odchudzanie (hamuje łaknienie dzięki czemu świetnie wspomaga walkę z nadwagą)
- świetne przy diecie Keto
Co to jest Kakao Ceremonialne?
Kakao ceremonialne to po prostu naturalne, surowe, nieodtłuszczone kakao, które świetnie nadaje się do spożycia podczas ceremonii picia kakao, jak i codziennego spożywania.
Proces obróbki przebiega w temperaturze 45 stopni Celsjusza, dzięki czemu zachowuje maksymalną ilość prozdrowotnych wartości zawartych w kakao. Takie kakao poprawia nastrój i odświeża umysł.
Naturalne i surowe kakao zawiera: antyoksydanty (katechiny, antocyjanidyny i proantocyjanidyny), błonnik, sole mineralne (magnez, żelazo, chrom, fosfor, wapń, siarka, cynk, potas i selen), witaminy z grup B, C i E, tłuszcz oleinowy, fitosterole, anandamid, teobromina oraz stymulującą wytwarzanie endorfin fenyloetyloaminę zwaną cząsteczką miłości.
Skład: 100% Cacao Criollo Mass from Cacao Bean (Theobroma cacao L.)
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 2705 kJ / 646 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 53 g |
- tłuszcze nasycone | 32,8 g |
Węglowodany, w tym: | 28 g |
- dodane cukry | 0 g |
Błonnik | 15 g |
Wszystkie cukry | 2 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,5 g |
Witamina D | 0,8 mcg |
Potas | 940 mg |
Żelazo | 6,3 mg |
Wapń | 1170 mg |
Sposób użycia: wymieszać kakao z gorącą (90oC) wodą lub mlekiem roślinnym. Można dodać również ulubione przyprawy lub mleczko kokosowe. Mieszać przez około minutę.
Opakowanie: 300 g