Vitmarket - ponad 10 lat doświadczeniaponad 10 lat doświadczenia

Zawęż produkty





od do



Bezpieczeństwo stosowania

Zaczątkiem do powstania miodów Manuka jest krzew Manuka występujący na terenie Nowej Zelandii. Krzew ten jest bardzo odporny na trudną glebę i osiąga wielkość od 2 do 5 metrów, jak również zdarzają się okazy wielkości małych drzew osiągające 15 m.
Krzew ten jest wiecznie zielony i bardzo obficie ugałęziony. Krzewy te co roku na 4 tygodnie pokrywają się pięknymi, białymi kwiatami w środku lekko zaróżowionymi, z których w dalszym etapie będzie czerpane całe dobro natury. Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły, które zbierają nektar z owych kwiatów.

Nektar z kwiatów krzewu Manuka zawiera substancje, które w procesie przetwarzania go przez pszczoły na miód i późniejszego dojrzewania, zmieniają się w methylglyoxal. Jest to najważniejszy składnik owych miodów, który daje mu tak wyjątkowe właściwości .
Miód Manuka
produkowany jest pod ścisłą kontrolą, a firma Manuka Health New Zeland Ltd posiada certyfikat RMP w ramach HACCP i GMP.

Wszystkie partie miodu przechodzą restrykcyjne i bardzo dokładne testy w laboratoriach, by produkt, który trafia w Państwa ręce był najdoskonalszy i spełniał wszystkie wyjątkowe właściwości. Firma Manuka Health stale udoskonala swoje badania i pomiary stężenia methylglyoxalu, tak by zapewnić najwyższą jakość wyrobu. Dodatkowo miody Manuka już w Polsce przechodzą specjalnie kontrole prowadzone między innymi przez Graniczne Inspektoraty Weterynaryjne, czy Państwową Inspekcję Handlową.
Cały proces powstawania miodu od samego początku do momentu zakupu jest złożoną pracą wielu kontrolerów, a wszystko dla zapewnienie maksymalnie jakościowego produktu.



Brak produktów w tej kategorii...

Bestsellery

Kategorie

Obsługiwane płatności
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Royalty Line noże