Vitmarket - ponad 10 lat doświadczenia ponad 10 lat doświadczenia


Miód Manuka - opis właściwości.

"Naukowcy odkryli sekretny składnik Miodu Manuka"

Ten tytuł ukazał się w The New Zealand Herald dnia 03 lipca 2007, i jasno wskazywał, że w końcu udało się odnaleźć i zidentyfikować składnik UMF, który był badany przez naukowców od ponad 15 lat. Składnik ten został zidentyfikowany przez zespół badawczy z Drezna w Niemczech. Kierowany przez profesora Thomasa Henle, kierownika Instytutu Chemii Żywności na Politechnice Drezdeńskiej odkrył, że ten unikalny składnik miodu Manuka odpowiedzialny za jego właściwości to Methylglyoxal ( MGO™).

Co to jest methylglyoxal?

methylglyoxal Methylglyoxal (MGO) jest związkiem, jest produkowany w każdej komórce organizmu i powstaje on w skutek przemian biochemicznych .
Miody Manuka MGO - to jedyny w 100% naturalny produkt spożywczy, który ma silne działanie powiązane bezpośrednio z obecnością methylglyoxalu, który powstaje w naturze z nektaru z kwiatów Manuka, zbieranego przez pszczoły. Methylglyoxal jest przekazywany do miodu, gdzie pozostaje w stabilnej formie. Methyloglyoxal obecny Miodach Manuka jest odporny na ciepło, światło, płyny ustrojowe i enzymy. Ta właściwość sprawia, że Miody Manuka MGO są lepsze od innych miodów.

Profesor Henle wskazuje w swoich badaniach jednoznacznie, to właśnie Methyloglyoxal jest bezpośrednio odpowiedzialny za unikalne działanie miodu Manuka.. Zauważa on również, że methylglyoxal występuje nie tylko w miodach Manuka ale również w innych środkach spożywczych ale jego stężenie w nich jest niewielkie i wynosi zwykle wynosi zwykle od 1 do 10 mg / kg.

Co sprawia, że Miód Manuka MGO ™ jest tak wyjątkowy?

Methylglyoxal (MGO ™) jest integralną częścią powstającego naturalnego nektaru kwiatów drzewa Manuka.
W przypadku miodu Manuka methylglyoxal jest przenoszony przez pszczoły do miodu, gdzie pozostaje stabilny i odporny na ciepło, światło i aktywności enzymów w płynach ustrojowych. Każdy miód ma korzystne właściwości , ze względu na powstawanie nadtlenku wodoru w miodzie. Ta własność, jednak szybko znika w kontakcie miodu z ciałem, W przypadku miodów Manuka efekt methylglyoxalu pozostaje stabilny. Ze względu na tę cechę Miód Manuka MGO jest lepszy od innych miodów pitnych ogólnie dostepnych. Jest udowodnione, że im wyższa MGO ™ (poziom methylglyoxalu) w miodzie z Manuka, tym lepsze są właściwości charakterystyczne dla Miodów Manuka.
Zawartość Methyloglyoxalu w innych produktach kształtuje się następująco :

  • Kawa - 23-47 mg / kg
  • Jogurt - Mniej niż 2 mg / kg
  • Wino - Mniej niż 2 mg / kg
  • Inny miód - 0-10 mg / kg

Właściwości Miodu Manuka są bezpośrednio powiązane z poziomem methylglyoxalu i zawartość ta waha się od 30 do 1000mg/kg. Im wyższe stężenie methylglyoxalu, tym silniejsze właściwości miodu Manuka i tym większe korzyści z jego stosowania. Badania wykazały również, że minimalne stężenie zdrowotne Methyloglyoxalu w miodach Manuka powinno wynosić 100 mg/kg.

Methylglyoxal w dawce 400 mg / kg i powyżej, jest wystarczający, aby mówić o silnym działaniu zdrowotnym. Dlatego też Miód Manuka MGO 400+ jest najczęściej wybieranym Miodem Manuka w Polsce.



Brak produktów w tej kategorii...

Bestsellery

Kategorie

Obsługiwane płatności
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Royalty Line noże